Vad heter luftmadrass på engelska?

Det var den enkla delen, att ta reda på att luftmadrass heter inflatable bed eller helt enkelt air bed på engelska. En betydligt svårare uppgift var att lista ut var man köper dem i England. Jysk, Jula och Clas Ohlson, var är ni när vi behöver er?
Och för all del, två av de tre nyss nämnda finns faktiskt i England också, men ett antal mil och ännu fler miles från Sidcup som var vår utgångsort.
Sidcup ligger en halvtimmes resa söder om London och möter besökarna med skylten ”Home of Rose Bruford College of Theatre and Performance”. Här ska dottern studera Stage Management under tre år, och när de andra studenterna kom med billaster av grejer för att flytta in i sina studentrum, kom vi med två resväskor. Extrasäng, stekpannor och gafflar var inget vi hade prioriterat i packningen.
Stekpanna, kastrull, disktrasor och bestick var inga problem att köpa i Sidcup. Men luftmadrass? Vi blev tipsade om kedjan Argos, och tog en röd buss till ett lite större samhälle, Ormington. Vi hittade mycket riktigt ett Argos, men det visade sig vara ett utlämningsställe för varor som var förbeställda via internet. Detta var en lördag eftermiddag, naturligtvis regnade det, och vi hade varit uppe sedan halv fyra på morgonen. Vi googlade och frågade oss vidare. På en butiks hemsida hittade vi turistsängar. I själva butiken fanns allt från toalettstolar till målarfärg, men inga sängar.
”Beds?” sa tjejen i kassan, med ett tonfall som om vi hade sagt något oanständigt. Jo, det fanns nog på hemsidan, men inte fysiskt i affären.
Det blev en natt under fältmässiga förhållanden med ett täcke som madrass, och dålig sömn är en motivation så god som någon. Kunde kedjan Halfords vara svaret? Butiken verkade vara en variant på Biltema men med något större fokus på bilsortimentet, och låg tre kilometer från skolan.
Det fortsatte regna, och appen visade inte några bussar som gick åt det hållet. Så jag gick.
I regnet. På trottoarer som inte hade några lysande avrinningsmöjligheter. Genom en översvämning i ett villakvarter. Beredd på det värsta.
Och så fanns de där. Nästan rusig av lycka tog jag en låda med en luftmadrass i famnen och gick därifrån, och plötsligt började allt falla på plats. När jag kollade appen hade jag stängt av funktionen som visade bussar, för visst gick det bussar tillbaka.
Madrassen höll luften, jag hade något att sova på och dottern hade fått sin gästsäng.
Och jag tackar Gud för att inte Halfords också var en nätbutik med ett utlämningsställe av förbeställda varor.

Studentens rum i Sidcup