Om Anna Nyberg

Naturaliserad västgöte efter 20 år i Falköping. Utbildad journalist som har arbetat på Bergslagsposten, Nerikes Allehanda samt i dryga 20 år på P4 Skaraborg Sveriges Radio, som reporter, nyhetssändare, programledare och producent samt under sex år som nyhetschef.

Kännedom om Skaraborg är mitt andra namn. Efter alla år kan jag turerna inom politiken i de flesta kommuner, jag har plöjt tonvis med handlingar från kommuner och region, jag har följt debatterna och även lett en del. Under åren har jag haft moderatorsuppdrag från Lärarförbundet, LRF och senast från Skara kommun.

Jag är medlem i Svenska Journalistförbundet och levererar artiklar och bilder till tidningar och tidskrifter. Dessutom har jag givetvis stor kunskap om radiomediet. Mina specialområden är Skaraborg och Västra Götaland, och jag bevakar med förkärlek ämnen som berör hästar och ridsport.

Hästar är min stora passion, och det är vårt fuxfärgade halvblodssto som har fått ge namn till företaget. Jag rider själv och är dessutom utbildad A-domare samt överdomare i hoppning.

Efter många år som tävlingsansvarig i min hemmaklubb Falbygdens Hästsportförening har jag stor erfarenhet av att arrangera tävlingar inom dressyr och hoppning, och är väl insatt i tävlingsprogrammet Equipe.

Jag har dessutom högskolepoäng i informationsteknik, svenska, religionskunskap, u-landskunskap, dramaturgi samt kommunikation och konflikthantering.

Bakom mig har jag också en gedigen arbetsledarutbildning och har arbetat mycket med ledarskapsfrågor och coaching.

Företaget är momsregistrerat och jag betalar f-skatt.