Måndag 19 oktober – Till alla grovjobbare

Efter en intensiv tävlingshelg vill jag bara uttrycka min djupa tacksamhet för alla dessa ridsportens grovjobbare, som utför så mycket, med ett leende på läpparna dessutom. I min förening Falbygdens Hästsportförening har vi genomfört två långa tävlingsdagar, och när jag kom i lördags morse strax efter klockan sju fanns Mats och Peter redan på plats som ponnypappaparkeringsvakter, Jessica hade kaffet klart i cafeterian och Gittan fixade det sista som tävlingsledare.

På tävlingsbanan har Veronica, Frida, Fanny, Linnea och många fler krattat och lyft bommar i totalt 20 timmar, och parkeringen var fylld till sista plats av ryttare och deras familjer som rest långväga för att delta.

Jag kan inte annat än imponeras över allt detta engagemang, och vi skulle inte göra det om det inte någonstans, trots frusna fötter och trötta kroppar, är så väldigt, väldigt roligt att få vara en del av den – mestadels – fantastiska ridsporten.

Bilden på ponnypappan kommer från ponny-SM i Vetlanda i fjol.