29 juli – Att sluta cirklar

Vill du komma framåt? Gå i cirkel! Jag vet inte vilket studieförbund som använde det i sin reklam, men det har etsat sig fast.
Väldigt mycket handlar om att gå vidare i livet genom att på något sätt återvända till det som varit.

Johan Lundh och tävlingshästarna, Stenhaga Anders Wictor L och Miebello.

Johan Lundh och tävlingshästarna Stenhaga Anders Wictor L och Miebello.

I förra veckan träffade jag hoppryttaren Johan Lundh i Floby, strax innan han åkte till SM. Det har gått några år sedan han red bland eliten, men nu är han tillbaka. Han sluter en cirkel.

Om ett par veckor infaller det som jag har jobbat med sedan i februari, SkaraHästivalen, som vi vill göra till en riktig upplevelse för hästfolk. Det som började med att Thomas Perkiö från Skaraortens Ryttarförening stannade upp vid ett möte med Skaras kommunalråd och sa: ”Jo, det var en sak till” blir nu den första manifestationen på samarbete över gränserna i hästvärlden.
Vi sluter den första cirkeln i arbetet med Skara Hästland.

Och vad är då det tredje? Jo, efter ett och ett halvt år och väl det, så återvänder jag lite, lite grann till radion, som deltagare i P4 Skaraborgs nyhetspanel en torsdag eftermiddag då och då.
Där, mina vänner, slutar vi sluta cirklar för den här gången.

Och egentligen skrev jag det här bara som en inramning till bilden, som jag är riktigt nöjd med, även om jag aldrig riktigt har fallit för flugskimlar.