11 mars – Från Flyinge till Karlsborg

Det såg ut som ett omöjligt projekt. Att på en dag resa kollektivt från Falköping till Lund och Flyinge, och vara hemma senast klockan åtta.
Det gick alldeles utmärkt, och jag hade flera timmar på mig att ta in Flyinge, detta hem för den svenska halvblodshästen, denna tummelplats för Immer, Drabant, Jovial, Jarramas och alla andra hingstar som varenda hästunge kunde rabbla för några generationer sedan.
I dag är det ett annat Flyinge som möter oss, en kungsgård som stretar för att bevara traditioner och samtidigt hitta vägen in i framtiden.
Armani Code

Hingstarna som fanns där just i fredags gick att räkna på ena handens tumme. Han var en, men ett lejon. Armani Code. Bläcket har nätt och jämnt torkat på protokollet som gjorde honom till vinnare i årets bruksprov i hoppning.

 

Mer om Flyinge och dess omdaning i ett kommande nummer av Tidningen Ridsport.

Enda kruxet med resan dit och därifrån var sista biten. Bussarna till Flyinge var nästan lika snabbt räknade som hingstarna.

Kollektivtrafiken är också temat som inleder den här veckan. En debatt i Tibro om Karlsborgsbanans framtid. Järnvägssträckan mellan Skövde och Karlsborg har inte transporterat en enda person under alla år jag har bott i trakten, och det börjar bli några stycken vid det här laget.
Vi får se om kvällens debatt kan förändra den saken.