Vecka 42 – Var välkommen, kära gäst

Efter ett upplyftande Ridsportkonvent på Billingehus – tack Västergötlands Ridsportförbund! – gav jag mig på att göra en dramatisk inledning till helgens tävlingar.

Temat på konventet var värdskap. Jan Gunnarsson var en inspiratör av Guds nåde, och ägnade sig åt det enkla budskapet ”Se människan” under några hejdlösa timmar.
Busschauffören som sa ”Jag kör inte buss, jag kör människor” och ibland tog lite egna vägar för att låta folk komma dit de skulle. Civil olydnad i folkets tjänst, me like.

Och på det Anna Wemlerth från tävlingsarrangören AW Sporthorses&Country Club som inte oväntat hade en engelsk devis:
 It´s not about how good you are- It´s about how good you want to be. (Okej, jag har förbättrat devisen något.) Hon talade om väldrillade, artiga funktionärer och om att möta Helena Lundbäcks hästlastbil med ett leende även om den kommer klockan tre på natten. Den här gången också.

Så, när vi hade  tävlingar hos Falbygdens Hästsportförening gjorde jag en remix med ”Bli vår gäst”, Christian Olssons numera klassiska referat när Rolf-Göran vinner EM; ”Skiner solen i Madrid? Har spanjorer mustasch?”, och så lite Stand Up for the Champions på det som en inledning på tävlingsdagen.

Hur det funkade? Vet inte riktigt, men jag hade skoj i alla fall.