INSTÄLLT, INSTÄLLT, INSTÄLLT

De senaste dagarna har gått i inställdhetens tecken. Fast egentligen började det tidigare än så, för nu är det några veckor sedan jag insåg att jag inte skulle hinna gå på Melodifestivalen i Lidköping, som jag köpte biljetter till i oktober.
Tidsoptimist som jag är, tänkte jag att det skulle gå utmärkt att vara domare på våra hopptävlingar i Falköping på dagen och sedan pigg, glad och nyduschad vara på Mello i Lidköping på kvällen.
260 anmälningar senare, och en tävling som i bästa fall var slut kl 17, med ny tävlingsdag söndag kl 08.00, var idén inte så bra längre.
Jag ställde in Mellobesöket. Det tog två minuter att sälja biljetterna.

I början av veckan dök en möjlighet upp att åka iväg en bit och göra ett reportage hos hoppryttare. Några telefonsamtal senare föll det. Inställt innan det ens hade blivit planerat.
Torsdag morgon ställdes ett planerat fotojobb samma dag in. Dåligt väder och ändrade förutsättningar var orsaken.
Och så i går kväll, sent i går kväll, tog vi beslutet att ställa in helgens hopptävlingar i Falbygdens Hästsportförening. Det osäkra smittläget är orsaken. Det är fullt möjligt att vi med facit i hand kan tycka att vi överreagerade, men tänk om det blivit tvärtom? Om vi hade genomfört tävlingarna och i efterhand insett att det fanns en smittad häst där och att smittan spritts vidare till andra besökande hästar, eller till ridskolans hästar.
Att ställa in en tävling gör man inte på en kvart. Sådär 400 ryttare samt alla funktionärer ska informeras, papper ska fyllas i, frågor ska besvaras och avgifter ska betalas tillbaka.
Som väl är har vi mötts av idel positiva kommentarer, om att det var ett klokt beslut och att många deltagare har funderat på om de verkligen skulle utsätta sina hästar för riskerna med att tävla och träffa så många andra hästar.

Samma kväll ringde de från gymmet och sa att fredagsmorgonens yogapass var inställt. Och nej, jag blev inte förvånad.

Nu har vi gett hundratals hästmänniskor i Skaraborg och Västergötland en ledig helg, och det är ju inte så tokigt.

Återstår bara en fråga: Nån som har en Mellobiljett till övers?