24 oktober – Asså, somliga dagar bara…

En del dagar är som en park du långsamt strövar igenom, andra dagar är som ett maratonlopp. Och så finns de där dagarna som faller sönder i mängder av små beståndsdelar, som ändå hänger ihop på något vis. Eller inte. I går var en sådan dag.
06.20 vaknar vi. Maken har ett tåg att passa, jag sätter på datorn, plockar ur diskmaskinen och lägger i en tvätt.
07.00 lägger sista handen vid texter till Ridsport, bland annat från helgens Ridsportforum. Det var en inspirerande helg, men det känns när det varit jobb i tolv dagar i rad.Öppnar text om hingstsperma som intervjuade SLU-professorn läst. Oj oj, mycket blåmarkeringar där, i all välmening naturligtvis. Beslutar mig för att ta den sen.
07.48 frukost och kaffe, läser Falköpings Tidning och min artikel om sjukvårdens nya drag. Ingen puff till webben där filmerna finns som artikeln handlar om. Aj då.
08.00 ekot på radion, visst ja, budgetpropositionen idag. Blir det några pengar till idrotten? Hur går det med landsbygden? Min önskan att få prata med landsbygdsministern är fortfarande obesvarad. Fel dag att stöta på just i dag.
08.43 mailar iväg texter, ser på Ridsportförbundets hemsida att förbundsstyrelsen haft möte. Igen. Hade missat det, mailar ordföranden, får autosvar, bortrest till 31 oktober, men får tack och lov riktigt svar någon timme senare. Redig karl! Vi hörs av i morgon eftermiddag.
09.05 Radiosporten meddelar att RF-ordföranden Karin Mattsson Weijber (ett namn jag alltid måste dubbelkolla stavningen på) twittrar om sin besvikelse över regeringens idrottsbudget. Kollar twitter, hamnar som alltid i andra, roliga men inte så relevanta tweetar, som den här från Läkarförbundets kongress.

Från Heidi Stensmyrens twitter.

Från Heidi Stensmyrens twitter.

09.12 mailar Ridsports webbredaktör om vad RF tycker. Vill de ha text?
09.22 ångrar mig, inser att detta kommer som pressmeddelande. Skickar nytt mail.
09.30 har fått svar från Paulina som har pay&ride-hemsidan. Hade hon några råd om hur man svarar den som vill komma och hoppa med triangelmärkta hästar var min fråga, och svaret leder till nya frågor. Detta kan vara något att bena vidare i.
09.42 flera mail att svara på. Gör allmän omvärldskoll (dvs hänger på facebook), börjar skriva faktura, ringer Ridsports redaktionschef med en fråga. Pratar uppslag.
10.40 sms från hovslagaren som kommer om en timme. Börjar med text om nya TR. Stöter på patrull, får inte tag i folk. Skickar sms till Lotta Finstorp i dressyrkommittén. Oj, hon är riksdagsledamot också, kan ha annat på agendan i dag då. Tar kaffe. Letar efter den stora burken med pepparkakor. Hittar den inte på något av alla hemliga gömställen.
11.28 bilen till stallet, hämtar hästen. Hon vill inte in en sån konstig tid.
11.45 hovslagare John har börjat sko, jag mockar, gör höpåsar, gör nödtorftigt rent tränset. Hästen gillar inte att bli skodd på vänster bak. Hög tid att börja stretcha lite igen.
13.03 får svar från Lotta Finstorp samtidigt som budgetdebatten inleds.
13.10 hemma för lite mat, skriva TR-text, blir inte klar. Letar förgäves efter kommentarer på TR-ändringarna, men facebook har tuggat i sig dem. De är spårlöst borta. Lyssnar på budgetdebatten i P1 där min gamla kollega Ci Holmgren är lyssnarnas ciceron, blir stundtals imponerad över retoriken och noterar att Magdalena Andersson har lite svårt att förnya sina förklaringar om varför det blev som det blev.
15.00 tillbaka till hästen, har föresatt mig att hinna rida i dagsljus. Visst tusan, papper måste upp i stallet om nästa tävling. Skriver ut dem. Tar med en bok som ska lämnas tillbaka.
15.20 har kommit till stallet utan att stanna på biblioteket. Snyggt jobbat. Nåväl, nu vill hästen in. Borsta, sadla, tränsa, reflexa, ut och bort till ridhuset.
17.00 tillbaka i stallet för att ta in de andra hästarna. Det är vår insläppsdag.
18.05 skickar sms om att jag strax är hemma. Kommer sedan ihåg listorna. Och boken. Draperar ridskolans anslagstavlor  med info om tävlingarna. En mamma på ridskoleläktaren ser lappen där vi tackar funktionärer och säger: ”Vad bra att ni tackar.” Jag passar på att erbjuda dem att hjälpa till på nästa tävling.
19.00 är hemma och gemensamt länsar familjen kylskåpet på diverse rester. Kom ihåg biblioteket på vägen hem.
20.14 mailar med kamraterna i tävlingskommittén om resultat som blivit konstiga. Nån tv blir det inte i kväll. Heller.