Vecka 38 – Kadrilj är som yoga

Att träna yoga är som att rida kadrilj, kom jag och yogainstruktören Maria Strömberg i Skara överens om.

En gång har jag provat yoga. Det räcker så länge. Men så mycket förstår jag, som att det handlar om att uppnå balans och symmetri, precis som när jag sitter till häst. Där ska inte bara min kropp, utan även hästens kropp, komma i harmoni. Rider man dessutom kadrilj, så lägger vi till samspelet med andra hästar och ryttare.

En kadrilj är alltså en dressyruppvisning där flera ekipage visar samordnade rörelser i ett inövat program, och just nu är vi en grupp på ridskolan i Falköping som tränar in ett program. Det är roligare än jag hade trott att öva tillsammans, och en härlig känsla när vi kommer in i ett flow där vi möts på rätt ställen, rider ifrån varandra igen, och så åter kommer tillsammans.

Nya tankar dyker förresten upp vid de mest oväntade tillfällen. Som när ett gäng travtränare satt och språkade med mig om ökad användning av Axevallatravet. Det är väldigt frestande att ta den stora innerplanen i bruk för andra hästsporter, men problemet är att man då måste korsa travbanan.

Eller kan man göra en undergång under travbanan? Tack Niclas för den tanken!