Vecka 35 – Bland prinsessor och ministrar

Biskopsvigning i Uppsala 26 augusti
Folkligt, festligt och fullsatt var det kanske inte, men vackert och högtidligt, och det blev

Åke Bonnier och kronprinsessan

nästan folkligt när en applåd stämdes upp i domkyrkan efter att Åke Bonnier hade tackat ja till kallelsen att bli biskop i Skara stift. Han fick dela uppmärksamheten med kronprinsessan Victoria, men vad gör det, vänner emellan?

(Bilden publicerad med tillstånd av Skaraborgs Läns Tidning på vars uppdrag jag bevakade vigningen.

Falköpings Trumkår

Onsdagen 29 augusti var det finbesök hos bageriet Knäck&Bräck i Tunhem strax utanför Falköping. Landsbygdsministern Eskil Erlandsson – och Falköping Trumkår. Jag har vissa problem med rangordningen, men det är möjligt att ministern drog något mer. En slutsats är dock att utan de båda storheterna hade invigningen av det nya bageriet inte blivit lika storslagen.

Invigning av nya bageriet vis Knäck&Bräck