25 november – Plötsligt händer det

Sulky och sadelNej, jag har inte skrapat fram någon miljon på Triss den senaste tiden. Jag har inte ens köpt någon lott efter att jag skrapade noll på de två lotterna jag bytte till mig mot vinsten på 60 kronor efter att ha fått den vinsten på en lott. Tre led höll det.

Ändå handlar det om enträgenhet även i det jag just har fångats av. I dag är det måndag. I morgon, en vanlig tisdag i november, kommer tre ministrar till Axevalla travbana för att manifestera inledningen av en ny satsning på hästnära jobb.

Det har gått två år sedan mitt första möte med människorna bakom Skara Hästland. Två år av mycket prat, inspirerande möten, stora tankar och en del verkstad. Tillsammans har vi mejslat fram en framtidsbild av hästmänniskor som jobbar tillsammans oavsett om vi har tygel eller töm i händerna.

Du som inte är helt insatt i hästvärlden kanske inte förstår vidden av det, men jag som tidigare knappt satt foten i ett travstall, trots att jag hållit på med hästar nästan hela livet, kan lova dig att det är stort.

Nu har stafettpinnen gått vidare till Ewa-Britt Filipsson som är verksamhetsledare för Skara Hästland och jag önskar henne alla lycka i arbetet med att bygga vidare på det vi har börjat.

Många hästskor kommer att slitas ut innan målen är nådda, men sakta men säkert kommer Axavallatravet, Skålltorps ridanläggning och Skara Hästland bli en manifestation av ett samarbete över alla gränser, något för folk att tala om och ministrar att bli nyfikna på.